Restauracja i kawiarnia RECTO|VERSO - Aktualności - Biblioteka Narodowa

EN

Restauracja i kawiarnia RECTO|VERSO

Restauracja i kawiarnia RECTO|VERSO

Na terenie Biblioteki Narodowej otwarte są kawiarnia i restauracja – obydwa lokale pod jedną nazwą RECTO|VERSO.

Restauracja jest czynna od poniedziałku do piątku w godzinach 8:30–17:00 oraz w soboty w godzinach 9:00–15:00. W lokalu można skorzystać z bogatej oferty śniadaniowej i obiadowej w przystępnych cenach. Tygodniowe menu publikowane jest na stronie http://www.facebook.com/restauracjarectoverso

Oferta śniadaniowa dostępna jest w godzinach 8:30–11:00.

Oferta obiadowa – zupy i drugie dania obiadowe (wegetariańskie, mięsne, rybne, dietetyczne) dostępna jest w godzinach 11:00–17:00. 

Ponadto w całodniowej ofercie dostępne są kanapki, sałatki, przekąski.

Do restauracji zapraszamy również osoby, które przyniosły ze sobą własne jedzenie – można je podgrzać w dostępnej na miejscu mikrofalówce. Mile widziani są jednak wszyscy goście Biblioteki Narodowej, także niejedzący, którzy po prostu chcą spędzić czas w sali restauracyjnej, podyskutować, popracować, posiedzieć.

Kawiarnia jest czynna od poniedziałku do soboty w godzinach 12:00–20:30. W wygodnej przestrzeni w otoczeniu prasy i czasopism można wypić dobrą kawę w różnych smakach i rodzajach, herbatę, sok czy koktajl, zjeść coś małego czy skosztować słodkich przekąsek.

UDOSTĘPNIJ:

Aktualności

Pan Herbert – podróżnik. Grudniowe oprowadzania kuratorskie

czytaj więcej o Pan Herbert – podróżnik. Grudniowe oprowadzania kuratorskie

Lista rankingowa Kierunku interwencji 1.1. Zakup i zdalny dostęp do nowości wydawniczych NPRCz 2.0 na lata 2021–2025 drugiego naboru zaakceptowana

czytaj więcej o Lista rankingowa Kierunku interwencji 1.1. Zakup i zdalny dostęp do nowości wydawniczych NPRCz 2.0 na lata 2021–2025 drugiego naboru zaakceptowana

Mentalność i okoliczności – o warunkach tworzenia prac naukowych w okresie późnego oświecenia i w pierwszej połowie XIX w.

czytaj więcej o Mentalność i okoliczności – o warunkach tworzenia prac naukowych w okresie późnego oświecenia i w pierwszej połowie XIX w.